11ο ΓΕΛ Ηρακλείου: Υβριδική διάσκεψη με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλη

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στο οποίο συμμετέχει το 11ο Λύκειο Ηρακλείου, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, μαθήτριες και μαθητές μας καθώς και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συναντήθηκαν διαδικτυακά σε μια υβριδική διάσκεψη με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Κ., κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές έθεσαν καίρια ερωτήματα για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, ιδιαιτέρως, των δικαιωμάτων των γυναικών, με τα οποία ασχολείται αυτόν τον καιρό η ομάδα.

Ο Αντιπρόεδρος συζήτησε με προθυμία και προσήνεια για σχεδόν μία ώρα με τις μαθήτριες και τους μαθητές, απάντησε με σαφήνεια στις ερωτήσεις τους, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως αυτόν τον καιρό, λόγω του πολέμου, και τόνισε το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις συνεχείς προσπάθειες για την κατοχύρωση και διαφύλαξή τους εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί